TRE-menetelmä

sertifioitu ohjaaja

tiina miinalainen

  • Instagram
  • RSS

Moi mä olen Tiina

Ehkä olisi hyvä kertoa jotain musta ja mun omasta suhteesta tärinäterapiaan. 

 

Mä olen Tiina paljasjalkainen Helsinkiläinen, joka asuu nyt Vantaalla. Kasvoin Helsingin Merihaassa, betoniviidakossa meren äärellä. Siellä opin rakastamaan merta, rullaluistelemaan ja -lautailemaan. Muutettuani omilleni oon asunut paikoissa joissa luonto on lähellä ja saavutettavissa helposti, muutamalla askeleella. Aikuisiän hortoilu harrastus on myös opettanut paljon luonnosta sekä arvostamaan sitä vieläkin enemmän.

 

Musta piti tulla poliisi, puuseppä, lasinpuhaltaja tai kenkäsuunnittelija, mutta puhuin itselleni "järkeä" ja lähdin peruskoulun jälkeen opiskelemaan elektroniikka-asentajaksi. Piti saada ammatti, jossa varmasti työllistyy eikä tarvitse olla yrittäjä koska sitä kammosin todella pitkään. Ajan myötä olen tehnyt useampaa duunia ja hommannut pari ammattia. Identifioin itseni kuitenkin ammatillisesti lukkosepäksi (tein sitä n.10v), radiodokumentariksi, tarinan kertojaksi, podcast ammattilaiseksi ja tärinäterapautiksi. Muuten koen olevani äiti, kumppani, taiteilija, pohtija, nörtti ja melko pakkomielteinen kehittyjä :D

 

Tärinäterapia (TRE = Tension, Stress & Trauma Release Exercise) tai tärinäterapia (suomeksi) on siis kehon luonnollinen, osin tiedostamaton tapa purkaa stressiä, lihas jännityksiä ja traumoja. Tärinäterapian löysin syksyllä 2018 työpaikkani virkistyspäivän kautta. Olin kiinnostunut mutta hieman skeptinen niinkuin aina, vaikkakin avoimin mielin, enne kuin sain tietää mistä oli kysymys ja kokeilin menetelmää itse.

Ekoilla kerroilla jalat vähän tärisivät ja olin vähän hämmentynyt kuinka ne vaan tolleen ittekseen tärisee, vaikka mietin samalla jotain kauppalistaa enkä yhtään edes keskittynyt. Fiilis oli myös kaikin puolin ihan hyvä, ei mitään mullistavaa mutta rentoutunut.

Aloitin ohjaaja koulutuksen tärinäterapeutiksi tammikuussa 2019. Koulutuksen alkaessa ja useamman treenin jälkeen tärinä lähti etenemään pikkuhiljaa muuallekin kehoon. Joka kerta tässä oon vaan ihmetellyt, että miten keho vaan tietää mitä se tarvitsee. Nykyään jopa tuntuu, että treeni/menetelmä buuttaa mua aivoista asti ja selkäyttää kaaosta pään sisällä sekä rentouttaa muutenkin jotenkin syvemmin.

 

Itse tärinän hahmottanee parhaiten miettimällä hetkeä jolloin joskus on käynyt jokin läheltäpiti tilanne ja on alkanut tärisemään kun tilanne on mennyt ohi. Toinen tapa on miettiä tilannetta kun "tärisee pelosta/jännityksestä/kiukusta tai innosta".  

 

Mulla on suuri tarve päästä opettamaan menetelmää muille ja koen tekeväni väärin maailmaa kohtaan jos en sitä opettaisi eteenpäin, koska mua tärinäterapia on auttanut paljon! ✨

Jos haluat lukea koko "elämäntarinani" voit lukea sen täältä.